English  
ROMVAC SCURT ISTORIC

Romvac Company S.A a apărut iniţial în 1974, ca Laboratorul de Virusuri Tumorale Aviare (LVTA), în cadrul Centralei pentru producţia avicolă. LVTA producea un singur vaccin, contra bolii Marek, în premieră pe plan european, ajungând la o producţie anuală de 20 de milioane de doze, în 1977.

Mai târziu, în 1981, LVTA se transformă în Centrul de Cercetări şi Biopreparate pentru Păsări şi Animale Mici (CCBPAM) care produce până în 1990, peste 30 de produse biologice, asigurând întreg necesarul de vaccinuri pentru marile avicole româneşti, precum şi unele vaccinuri pentru vulpi, iepuri şi câini.

În 1990, prin preluarea activului şi pasivului CCBPAM, se înfiinţează Societatea Comercială ROMVAC COMPANY S.A. - Voluntari, aflată la câteva minute de Bucureşti. Romvac începe să producă vaccinuri şi pentru bovine, ovine şi suine, dar şi medicamente.

În 1995, Romvac se privatizează prin metoda MEBO.

ROMVAC ASTĂZI

Cu o cifră de afaceri de peste 11 000 000 de euro, ROMVAC COMPANY S.A. realizează peste 60 de produse biologice (vaccinuri, substanţe revelatoare, kituri de diagnostic) şi peste 200 de medicamente de uz veterinar: tonice generale şi rehidratante, premixuri vitamino-minerale, promotori de creştere şi vitamine, antimicrobiene şi antimicotice, medicamente antiparazitare, produse pentru dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, antiinfecţioase locale, cicatrizante şi produse desensibilizante şi antitoxice.

Compania este recunoscută pentru faptul că asigură o gamă variată de produse în toate formele (soluţii, comprimate, pulberi, unguente etc.) şi pentru toate speciile de animale crescute în România.

Romvac este dotat cu laboratoare moderne de control al medicamentelor şi vaccinurilor.

Compania deţine propriul Laborator Sanitar - Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor (LSVSA). Acesta este autorizat sanitar - veterinar și posedă Certificatul de Acreditare RENAR. Aici se pot efectua toate analizele necesare, se indică schema de tratament şi se asigură produsele conforme.

Datorită reţelei proprii de distribuţie create (36 de depozite judeţene şi 11 farmacii veterinare proprii, Pongo), compania este o societate reprezentativă a medicinei veterinare, asigurând desfacerea atât a produselor sale, cât şi a unei palete de 1200 de medicamente şi produse de uz zootehnic, realizate de firme internaţionale.

Din anul 2010, în cadrul Romvac și-a început activitatea Laboratorul de Cercetare și Dezvoltare Imunoinstant, pentru produsele de uz uman, din gama Imunoinstant, pe bază de imunoglobulină Y.

CERTIFICĂRI

De-a lungul anilor, Compania Romvac a investit enorm în retehnologizare, obţinând certificarea SMI (Sistemul de Management Integrat), care cuprinde:

  1. Managementul Calităţii ISO 9001
  2. Sistemul de Management al Mediului ISO 14001
  3. Sistemul de Sănătate şi Securitate Ocupaţională OHSAS 18001:2004.

În anul 2004, compania ROMVAC a primit din partea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare, confirmarea încadrării în normele de bună practică de fabricaţie (G.M.P.), certificatele obţinute fiind confirmate (reexaminate) în 2007, 2009, 2011 şi 2013. Romvac Company S.A. este unitate atestată pentru efectuarea activităţii de Cercetare  Dezvoltare în domeniul Mediciniei Veterinare, unitatea aflându-se în coordonarea ştiinţifică a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

ROMVAC PE PIAŢA INTERNAŢIONALĂ

De câţiva ani, Compania Romvac exportă produsele sale pe trei continente, în ţări precum Lituania, Nigeria, Albania, Kosovo, Malta, Macedonia, Georgia, Kuweit, Moldova, Spania, Olanda, Irlanda, Ungaria, Irak, Iran, Italia și Qatar. De asemenea, Romvac are dosare depuse pentru înregistrarea în Egipt.


Copyright © 2013, S.C ROMVAC COMPANY S.A.. All Rights Reserved.