English
METROSEPT E


METROSEPT E

Suspensie uleioasă

Antimicrobian şi antiparazitar

Compoziţie

Substanţe active: Enrofloxacin 2,5g/100 ml; Oxitetraciclină clorhidrat 5g/100 ml; Iodoform 5g/100 ml

Excipienţi (ulei de parafină, vaselină neutră) ad. până la 100 ml

Acţiune farmacologică

METROSEPT E, datorită componentelor sale are o puternică acţiune antimicrobiană, fiind eficient atât în combaterea infecţiilor bacteriene, cât şi a celor produse de protozoare.

Enrofloxacinul este un chimioterapic cu spectru larg şi acţiune antimicrobiană, chiar şi asupra germenilor rezistenţi la antibiotice. Este un derivat fluorurat de 4-chinolonă (fluorochinolonă) făcând parte din ultima generaţie de chinolone sintetice, cu o notabilă activitate bactericidă asupra germenilor Gram pozitivi, Gram negativi, a micloplasmelor şi chlamidiilor. Comparativ cu restul grupului de chinolone enrofloxacinul are toxicitatea cea mai redusă.

Oxitetraciclina este un antibiotic cu spectru larg care acţionează asupra germenilor Gram pozitivi şi Gram negativi, cât şi asupra protozoarelor flagelate.

Iodoformul este un excelent dezodorizant, cu o capacitate mare de penetrare a ţesuturilor modificate, este antiseptic, analgezic si cicatrizant al mucoasei vaginale si uterine.

Produsul este bine tolerat de mucoasa genitală, atât în cazul afecţiunilor acute, cât şi a celor cronice. Suspensia pătrunde uşor în toate zonele afectate, chiar şi în prezenţa pseudomembranelor şi a secreţiilor.

Specii ţintă

Vaca, oaie, capră, scroafă.

Indicaţii

METROSEPT E se foloseşte pentru prevenţia şi tratamentul metritelor, cervicitelor şi vaginitelor la vaci, oi, capre şi scroafe. Administrat după retenţii placentare şi fătări distocice, previne instalarea infecţiilor.

Contraindicaţii

Nu sunt.

Reacţii adverse

Nu s-au constat

Mod de administrare

Se aplică intravaginal sau intrauterin, practicând următoarele doze:

• 30 - 40 ml/vacă, 2-3 administrări la interval de 24 ore.

• 10 - 15 ml/oaie, capră şi scroafă, 2-3 administrări la interval de 24 ore.

Atenţionări

Înainte de administrarea produsului se face o toaletare cu apă şi săpun a organului genital extern afectat. Produsul se aplică intravaginal sau intrauterin cu ajutorul seringilor dozatoare prevăzute cu furtun de polietilenă. La administrarea produsului se foloseşte mănuşa chirurgicală sterilă.

Folosirea produsului se va face în conformitate cu reglementările legale, oficiale şi locale în vigoare. Fluorochinolonele vor fi păstrate ca rezervă şi se vor folosi doar când boala infecţioasă nu a răspuns eficient sau se aşteaptă să răspundă puţin la alte clase de produse antimicrobiene.

Folosirea fluorochinolonelor trebuie să se facă ori de câte ori este posibil pe baza unui test de sensibilitate (antibiogramă). Utilizarea neraţională a produsului, fără să se ţină cont de instrucţiunile menţionate, poate să crească antibiorezistenţa bacteriilor la fluorochinolone şi să scadă eficacitatea tratamentului cu alte chinolone, determinată de posibila rezistenţă încrucişată

Timp de aşteptare

Carne: 28 zile; la animalele pentru producţia de lapte: 7 zile de la ultimul tratament;

Mod de prezentare

Flacoane cu 50, 100, 250 şi 1.000 ml.Copyright © 2013, S.C ROMVAC COMPANY S.A.. All Rights Reserved.