English
CASTANROM


CASTANROM

Comprimate

Supliment nutritiv

Compoziţie

Extract natural de castane 500 mg/1000 mg

Excipienţi (lactoză, amidon, aerosil, PVP K30, talc, avicel, stearat de magneziu) ad. la 1000 mg

Acţiune farmacologică

Extractul natural de castane conţine tanin, carbohidraţi (mai ales monozaharide ca glucoză, fructoză, manoză şi xyloză) şi minerale (Ca, P, Mg, K, Na ş.a.). Taninul din compoziţie acţionează ca antioxidant, anticarcinogenic, antiviral. Acesta produce coagularea proteinelor din sânge la nivelul tubului digestiv, reducând sângerarea la acest nivel. Zaharurile din compoziţie asigură energie organismului şi cresc conversia hranei. Mineralele din compoziţie acoperă parţial necesarul zilnic al animalelor.

Suplimentul nutritiv CASTANROM prin compoziţia sa protejează tractusul digestiv, în special dacă animalul este agitat; protejează mucoasa tubului digestiv împotriva colonizării microbilor prevenind astfel eliberarea toxinelor acestora; stabilizează numărul de microorganisme în tractusul digestiv; încetineşte peristaltismul intestinal permiţând o mai bună absorbţie a nutrienţilor din alimente.

CASTANROM scade cantitatea de amoniac din excrementele câinilor şi îmbunătăţeşte consistenţa excrementelor.

Specii ţintă

Câini

Indicaţii

CASTANROM previne tulburările gastro-intestinale în cazuri determinate de temperaturi joase, calitate necorespunzătoare a hranei şi a apei şi de alţi factori de stres. Îmbunătăţeşte statusul de sănătate al animalelor în cazul diferitelor afecţiuni ale organelor digestive, boli infecţioase, infecţii cu clostridium, micotoxine, E. coli. Produsul este indicat în diaree, enterite sau gastroenterite hemoragice cauzate de diferiţi paraziţi, intoxicaţii sau boli infecţioase (parvoviroză, boala Carré ).

Este recomandat pentru o mai bună digestie, pentru eliminarea mirosului fetid al excrementelor, la câinii cu fecale moi, îmbunătăţind consistenţa acestora.

Se recomandă ca antivomitiv, antidot în intoxicaţii cu alcaloizi, glicozide şi cu metale grele.

Contraindicaţii

Produsul nu se administrează la animalele anemice, la cele care suferă de constipaţie şi în ulcer gastric.

Reacţii adverse

Dozele mari produc anorexie iar după un timp, gastroenterite, datorită acţiunii iritante pe care o exercită taninul în concentraţii mari. În urma administrării produsului, fecalele sunt mai închise la culoare din cauza taninului din compoziţie.

Mod de administrare

Produsul se administrează per os, ca atare sau mărunţit şi incorporat în hrană.

Dozele sunt de 1-3 comprimate /zi, în funcţie de greutatea corporală şi de statusul de sănătate al tractusului digestiv, timp de 2- 5 zile astfel:

• câini până la 10 kg: 1 comprimat /zi;

• câini între 10 – 20 kg: 2 comprimate /zi;

• câini peste 20 kg: 3 comprimate / zi.

Atenţionări

Se va aprecia corect greutatea animalului pentru a se evita supradozările sau subdozările.

Mod de prezentare

Flacoane de polietilenă cu 20 comprimate.

NOTIFICARE nr. 9646/01.11.2011Copyright © 2013, S.C ROMVAC COMPANY S.A.. All Rights Reserved.