English
ALBASTRU DE METILEN 1%


ALBASTRU DE METILEN 1 %

Soluţie

Antiseptic şi antidot

Compoziţie

Albastru de metilen 1 g/100 ml; Excipient (apă distilată) ad. până la 100 ml

Acţiune farmacologică

ALBASTRU DE METILEN 1% are o acţiune antiseptică şi analgezică asupra diferitelor ţesuturi lezate (plăgi, arsuri, rosături, decubite, degerături, glosite etc), favorizând cicatrizarea. Administrat în apa de băut se absoarbe rapid din tubul digestiv, activând procesele oxidoreducătoare din organism, fiind deosebit de util în hipoxii, methemoglobinimii. Modul de acţiune este reducerea hemului din methemoglobină la hemoglobină. Se elimină din organism prin urină pe care o colorează verde-albăstrui, acţionând ca antiseptic al aparatului excretor.

Specii ţintă

• animale de companie (câini, pisici, porci de Guineea, hamsteri);

• păsări de companie (păuni, fazani ornamentali, porumbei voiajori şi de ornament, canari, peruşi);

• peşti de acvariu.

Indicaţii

Produsul se recomandă în dezinfecţia apei de băut, ca antiseptic urinar, în aplicaţii locale pe plăgi (rosături, plăgi de decubit, degerături, arsuri) ale pielii şi mucoaselor, ca antidot în intoxicaţiile cu sulfamide, în hipoxii, methemoglobinimii. Asociat cu glucoza favorizează oxidarea acesteia, permiţând energizarea rapidă a animalelor hipodinamice.

Produsul se foloseşte de asemenea în tratamentul gingivitelor, glositelor, faringitelor şi laringitelor.

Contraindicaţii

Nu sunt.

Reacţii adverse

Atunci când se administrează oral, în gingivite ,faringite şi laringite la câini şi pisici, poate apărea un gust neplăcut.

Mod de administrare

La păsări

• Preventiv - pentru dezinfecţia apei se folosesc 5-7 ml soluţie de ALBASTRU DE METILEN 1 % la 1 litru de apă de băut, timp de 7-14 zile .

• Curativ: pentru dezinfecţia apei în cazul bolilor infecţioase, se administrează 15 ml soluţie 1 % la 1 litru de apă, timp de 2-3 zile.

La câini şi pisici se poate administra oral, zilnic, în gingivite, faringite, laringite, în cantitate de 1-2 ml (10 mg-20 mg substanţă activă).

Topic se foloseşte în arsuri, plăgi, rosături, decubite, degerături, glosite în soluţii apoase de 1 %.

La peşti - pentru dezinfecţia apei se administrează 0,3 ml la 1 litru apă. O singură administrare este suficientă pentru fungi, iar pentru protozoare timp de 3-5 zile. De asemenea se administrează 3-5 zile dacă peştii au intoxicaţie cu cianuri şi nitriţi.

Atenţionări

Se va urmări respectarea dozelor recomandate.

Timp de aşteptare

Nu este cazul.

Mod de prezentare

Flacoane de 20, 50,100 şi 1000 ml.

NOTIFICARE nr. 2738/25.07.2007Copyright © 2013, S.C ROMVAC COMPANY S.A.. All Rights Reserved.