English
AGALAXIN


AGALAXIN

Vaccin inactivat hidroxidat contra agalaxiei contagioase a oilor și caprelor

COMPOZIŢIE

Substanța activă: Mycoplasma agalactiae, tlpina S/94, cu titrul minim înainte de inactivare de 106 UFC/ml şi inducând o creştere a anticorpilor aglutinanţi de cel puţin două diluţii binare sau cel puţin 8-11 unităţi ELISA (kit A.F.S.S.A.) per doză

Alte ingrediente: gel de hidroxid de aluminiu, formaldehidă

SPECII ŢINTĂ

Ovine şi caprine.

INDICAŢII

Pentru imunizarea oilor şi caprelor clinic sănătoase, contra agalaxiei contagioase a oilor şi caprelor atât în efectivele indemne, cât şi în cele în care boala evoluează. Imunitatea se instalează după 14 zile de la prima vaccinare, dar este deplină după 21 de zile de la vaccinarea de rapel. Durata imunităţii este de 6 luni de la data ultimei vaccinări. Întreţinerea stării de imunitate a efectivelor se menţine prin revaccinări periodice din 6 în 6 luni.

CONTRAINDICAŢII

Nu se vaccinează animalele aflate în stare de gestaţie avansată (două săptămâni înainte de fătare). Nu se vaccinează animalele cu stare proastă de întreţinere, suferinde de boli nutriţional-metabolice sau cele parazitate întrucât imunizarea poate fi necorespunzătoare.

REACŢII ADVERSE

Vaccinul nu produce reacţii generale postvaccinale. După administrare pot apărea reacţii locale (sub forma unui nodul care reprezintă depozitul de vaccin) de intensitate redusă şi tranzitorii. Uneori, atunci când vaccinul se administrează în perioada de lactaţie, se poate înregistra o scădere a producţiei de lapte, care revine la normal în 2-3 zile. În cazuri rare, pot apărea reacţii alergice care pot fi tratate cu medicaţie antihistaminică (DEXAMETAROM, ALERGOTRAT 3%).

DOZE, MOD ŞI CALE DE ADMINISTRARE

Doza vaccinală este de 1 ml/animal, indiferent de talia animalului. Se administrează subcutanat, la baza cozii sau la pliul iei. Prima vaccinare se efectuează în a doua parte a gestaţiei (începând cu luna a 3-a) iar rapelul la 14-21 de zile, fără a depăşi luna a 4-a de gestaţie. În caz de necesitate vaccinarea se poate face după aceeaşi formulă şi în perioada de lactaţie.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Se recomandă scoaterea flacoanelor cu vaccin de la frigider cu 2-3 ore înainte de începerea vaccinării pentru ca produsul să ajungă la temperatura de 15-25 °C. Flaconul cu vaccin se agită bine înainte de întrebuinţare şi pe tot parcursul vaccinării pentru a evita sedimentarea adjuvantului. Se vor folosi seringi şi/sau ace de unică folosinţă. Vaccinul nu se amestecă în acelaşi recipient cu alte produse medicinale. În vederea vaccinării, animalele gestante se vor contenţiona cu atenţie.

TIMP DE AŞTEPTARE

Carne, lapte = 0 zile.

ALTE INFORMAŢII

Flacoane conținând 20, 50, 100 ml (doze).

Nr. Autorizaţie de Comercializare: AC-130034/13.02.2013

Valabilitate Autorizaţie de Comercializare: Nelimitat
Copyright © 2013, S.C ROMVAC COMPANY S.A.. All Rights Reserved.